Back to Top

Istorijat

MINEL je osnovan 1970 godine kao državno preduzeće za izgradnju  elektroenergetskih i termoenergetskih objekata.Minel je svoj oblik i organizaciju usklađivao sa pozitivnim propisima privrednog zakonodavstva i zahtevima domaćeg i stranog tržišta.
U periodu osnivanja OOUR-a 1974. godine u RO MINEL osniva se OOUR MINEL ENIM sa sedištem u Beogradu, specijalizovana organizacija za montažu termoenergentskih, elektroenergentskih i industrijskih objekata.
Osvajanjem domaćeg i inostranog tržišta, povećanjem broja zaposlenih MINEL ENIM u skladu sa zakonskim propisima transformiše seu Radnu organizaciju, zatim u preduzeće sa svojim radnim jedinicima u svim republikama SFRJ, pa sve do deoničarskog društva u sastavu MINEL HOLDING korporacije.
Odlukom Skupštine DD MINEL ENIM Beograd, marta 1993 godine osniva se Minel Enim Smederevo DD za projektovanje, proizvodnju i montažu termoenergetske, elektroenergetske industrijske i prehrambene opreme i postrojenja.
U mnogim zemljama sveta MINEL ENIM je učestvovao u izgradnji velikog broja investicionih objekata, i tako stekao ugled među poznatim svetskim konpanijama.
MINEL ENIM je učestvovao na izgradnji velikih investicionih projekata u Jugoslaviji kao štu su:
Aluminijumski kombinat u Podgorici.
Železare u Nikšiću, Zenici , Smederevu i Skoplju.Hemijske industrije u Celju, Kutini , Šapcu, Subotici, Kosovskoj Mitrovici i Prahovu.
Termo energetski objekti u Obrenovcu, Tuzli , Kostolcu , Kaknju.Izgradnja fabrika drvne i prehrambene industrije i veliki broj drugih objekata.
U skladu sa Zakonom o svojinskoj transformaciji DD MINEL ENIM Smederevo se 2003  privatizuje i organizuje kao MINEL ENIM Smederevo a.d, preduzeće za proizvodnju i montažu procesne,  prehrambrene, terrmotehničke opreme i postrojenja.
Od 2008 godine MINEL ENIM postaje MINEL ENIM d.o.o kakva i danas postoji.


 

 

 

 

 

 

MINEL ENIM SMEDEREVO DOO 2019